Min pappa orsakade bloggstorm

Kära bloggvänner, sanningen då?

Vi var ungefär 50 personer närvarande, 50 personer som fick uppleva mediehistoria. Det kändes i alla fall så, efter att ha tumlat runt i den medielavin som rasat i allsköns medier samtidigt.
Det händer inte så ofta i livet.
Vi var 50 personer som under ett riksdagsseminarium som jag ordnade tillsammans med riksdagspolitikern Anna König Jerlmyr den 18 mars diskuterade vad man kan göra åt att unga säljer sex, vilka utvägar det finns. I panelen fanns vår justitieminister Beatrice Ask. Linda som jobbar med unga som sysslar med onlinesex. Jonas Trolle, chef för polisens människohandelsenhet. Paulina, som själv varit utsatt. Allt som sades var väldigt konkret – ovanligt konkret för att vara på ett seminarium. Vi pratade om nationella traumacentrum, om att man måste samla kunskap på ett ställe för att sedan pytsa ut det i landet. För att alla utsatta ska kunna bli bra bemötta – var i landet man än bor.

Vi hade pratat i nästan två timmar när det fanns en gnutta tid för frågor.
Då räckte min pappa upp handen.
Jag bad till frågeguden att det skulle vara en bra synpunkt – och det var det. I högsta grad relevant, om man inte borde fokusera på förövarna lite mer, inte bara offren.
Justitieminister Beatrice Ask tog till orda och berättade om sin ”egna idé”, att det sexköp borde vara ett mer synligt brott – att även förövarna borde stå där med skammen. Inte bara offret.

Debatten kom sedan, givetvis helt riktigt, att handla om att man inte ska hänga ut misstänkta sexköpare – jag tror inte heller att det var justitieministerns avsikt – och det var många som tog chansen att sjabbla bort den egentliga frågan, det viktiga i sammanhanget. Om att vi faktiskt borde ösa över skulden på personen där skammen hör hemma.

Och hur man ska göra det debatterar jag gärna här.
Vad har DU för förslag?

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Min pappa orsakade bloggstorm

 1. Nej, om jag minns rätt så var det en kvinnlig frilansfotograf från Göteborg som fotade oss. Men vad gulligt! ”Kille farlig : )” Ha ha haKram

 2. Sluta dalta med sexköpare skriver:

  Läste i dagens Metro att en man hade sålt en förfalskad målning för 200 000 kronor. För det fick han två års fängelse.Under riksdagsseminariet med justitieministern sade polisens utredare att bara två personer dömts till villkorlig dom för sexköp. resten har bara fått böter.HUR kan en förfalskad målning betraktas som ett grövre brott än ett brott där man utnyttjar en annan människa?

 3. portolanseglaren skriver:

  -Det Beatrice Ask sa var inte genomtänkt, i så fall. Det kunde hon kläckt ur sig, istället för att prata runt. -Att ”ösa skuld och skam” är åtgärder som inte hör hemma i vår rättvisa. Sådant hör hemma i juridiska system som baserar sig på pöbeln, det vill säga USAs.

 4. En pappa skriver:

  Det kanske inte var så genomtänkt, men jag tycker inte att rättsväsendet ska skydda DÖMDA sexbrottslingar. Varför ska man ha möjlighet att få all myndighetskorrespondens ex till sitt jobb och inte till sin mantalsskivningsadress. Allt för att familjen inte ska veta vad man pysslar med.Sexbrottslingar kanske inte ska hängas ut publikt – men det är rimligt att familj och arbetsgivare får informationen. Jag vill inte ha en kollega som utnyttjar andra människor för sina egna lustars skull.

 5. Maria de Suède skriver:

  Man är oskyldig tills motsatsen har bevisats! Det borde gälla precis alla. Inte är det kul att vara oskyldig och samtidigt uthängd för något en annan har gjort.

 6. emelie skriver:

  Beatrice menade att vi måste tänka utanför boxen – inget annat. I sammanhanget var det inte så djävla galet.

 7. En pappa skriver:

  Bra emelie! Dags att tänka till och inte bara bokstavstolka.beatrices förslag är bra i grund och botten, men hennes uttalande var inte så genomtänkt.dags att föra bort debatten från gredelina kuvert till sjlva kärnan – att de DÖMDA sexäcklen ska få stå för sina handlingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s