Första april i rätten?

Idag är det första april och man önskar ju att det skulle vara ett stort aprilskämt att tjejer fortfarande får frågor om vad de hade på sig när det är dags för våldtäktsrättegång.

Tessan säger själv:

”Först ville jag polisanmäla, sekunden efter ville jag inte. Jag var rädd för honom, för att inte bli trodd, för att det skulle bli rättegång och han skulle bli frikänd. Jag var rädd för att behöva sitta där framför en polis och berätta. Få en massa frågor. Vad skulle hända om jag inte kunde svara på frågorna, skulle de tro att jag hade hittat på då? Vad skulle dom säga om att jag sålde sex? Skulle dom tycka att jag fick skylla mig själv?
En hora kan ju inte bli våldtagen, resonerade jag. Dessutom tog min psykolog Mona kontakt med soc. Jag ville inte det, men hon förklarade varför och jag förstod. Det kändes genast mycket större, mycket allvarligare. Jag tyckte inte att jag behövde det, och jag såg det mer som ett slags straff än som hjälp.
Samtidigt kändes det bra, det var skönt att någon annan kom in och tog ansvar för mitt liv. Någon som sa vad jag skulle göra och inte göra. Jag pendlade väldigt, vissa dagar avskydde jag allt som hade med soc att göra och andra dagar kändes det bra och tryggt.”

Idag mår Tessan så bra som hon kan göra. Hon är fri från männen och sitt beroende sedan några år tillbaka. Hon bor fortfarande kvar i den lilla stad där hon var verksam, och hon möter männen ofta, ofta. De viker alltid undan blicken. Byter trottoar. Tessan resonerar att hon är starkare än dom.

Från andra har jag fått vittnesmål om förhörsfrågor som skuldbelägger, förhörsfrågor om klädval, förhör som blir ytterligare ett övergrepp.
Jag har fått förstå den skuld de här unga känner. Att det var de som tog kontakt med männen själva. Att det är deras eget fel. Att de bara är små horor som ingen kommer att lyssna på. Det leder till mer ångest. Mer sex för att skada sig själv. Och en ännu trasigare själ i ett trasigt samhälle.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Första april i rätten?

  1. sarahmara skriver:

    Instämmer…. tycker vi borde kommit längre än så i dag… jättebra inlägg och en rörande historia, men slutet blev som tur var gott!. Jag försökte tumma inlägget, men tummarna vill inte fungera överallt…. //sarah

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s