Linas 15-årskunskap

SKRIVANDE_TREBARNSM_170344w.jpg

Fantastiska författaren Lina Forss (läs gärna hennes senaste ”Agnes hjärta Edward” i pocket) är först ut i bloggens serie ”detta önskar jag att jag visste när jag var 15”.
Kanske kan någon känd persons kunskap hålla en läsare över tonårsvattenytan.

Take it away, Lina:

Jag önskar att nån hade sagt att allt inte bara handlar om vad som sker sen – när man blir vuxen. Vad man ska bli, hur man ska ha det, vad det är bra att veta och kunna för att man ska klara sig bättre – för livet händer precis hela tiden och viktigast är väl ändå nu!

Dessutom, sluta inte färga håret kopparrött, måla nerbitna naglar svarta, pierca er, gå omkring med råttor på axlarna, måla hemska tavlor till era pappor med svarta djävlar på, Lana hela nätterna, lajva eller vad man nu gör som tonåring – det är nödvändigt! Att vara tonåring är det svårast som finns och man måste leva ut dem. Tänk på att dem det är mest synd om är folk som skakar på huvudet åt tonåringar – för att de har glömt en del av sina egna liv.

Och så hade jag velat tro på det där med kärleken, att det kommer nya att bli minst lika kär i. Det är rysligt bra att veta just när man tror att man ska till att dö av brustet hjärta.

En annan sak. Jag vet att det är sånt vuxna människor säger, men allt det onda hemska tråkiga förtvivlade man kan uppleva som en enda vidrigt långdragen evighet – det går faktiskt över. Man blir glad igen.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s