Göran Lindbergs offer kan vara din dotter

Imorgon börjar rättegången mot den före detta polischefen Göran Lindberg.
Jag och många andra kommer att följa den med stort intresse.
Sekretessen, den som dolde förundersökningen för oss åskådare, är nu hävd. Det var det enda rätta. Det enda som kunde få oss att ha kvar en gnutta förtroende för bilden av den trygga polisvärld som Göran Lindberg på jobbat på bra för att rasera.

Jag tänker inte spekulera i om Göran Lindbergs skuld eller oskuld.
Jag tänker inte fundera något extra över hans sexuella läggning med sadistisk touch.

Det är det här citatet jag reagerar på.

”Jag tror det finns kvinnor som är tvungna att sälja sex och så finns de som egentligen inte är tvungna, de gillar bara spänningen och kittlingen, lite extra pengar i tillvaron”

Det är här vi har ett problem. Ett väldigt stort problem.
Antingen drar Göran Lindberg till med en sådan mening för att han vill släta över sitt dåd.
Det är ännu värre om han verkligen tror att det han säger är sant.

Tack vare – eller på grund av – att jag skrev boken ”14 år till salu” har jag fått kontakt med hundratals trasiga unga tjejer som har sex just för ”spänningen och kittlingen”, som Göran Lindberg uttrycker det.
De har våldsamt sex utan att ta något som helst betalt.
Och ja, jag har haft kontakt med en av tjejerna som har varit utsatt för den före detta polischefen.
Hon vittnar om lockelsen och senare om hoten.
Om hur hon blev smickrad för att en äldre man ville ha henne, hans ord var som plåster på hennes spruckna självförtroende. Men sedan. Hot och nedbrytande ord. Hon kunde inte ta sig därifrån, hur gärna hon än ville. Inte fysiskt – dörren var öppen. Men psykiskt har de här maktens män de unga tjejerna i sitt våld.

För vi som tittar på, vi som läser rubrikerna, måste komma ihåg att det här kan hända vem som helst.
Ett ord vid rätt tillfälle.
Din dotter, din kompis.
Nu eller imorgon.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Göran Lindbergs offer kan vara din dotter

 1. Ocki Docki skriver:

  Hoppas de gör en mentaltest på honom! Frisk kan han ju knappast vara…..

 2. Penti skriver:

  Skrämmande verklighetssyn han verkar ha. Hela den här soppan känns påhittad. Den känns nästan för orealistisk för att vara sann. Stackars tjejer som blir märkta för resten av sina liv. Hoppas han får fängelse och ingen vård. Sådana förbrytare blir inte speciellt varmt välkomnade i finkan. Och särskilt inte i kombination med att vara fd polis.

 3. Zedh skriver:

  På Flashback och andra forum/chatsidor är det just denna kategori män resonerar precis som Lindberg. ”Vi hjälper de fattiga flickorna” vare sig dessa är svenska eller, oftast utländska kvinnor/minderåriga/barn. De flesta sexköp sker med all sannolikhet i utlandet av svenska män. I nästa stycke talar dessa män om ”hororna/ludren” som om dom vore varor, recenserar deras kroppar och beteenden inför varandra, och hur man behandlar kvinnor.. Så de här utåt välanpassade männen affärsmän och andra, finns, inte bara i Lindbergs gestalt utan runt omkring oss. Med samma kvinnosyn.

 4. Pontus skriver:

  Finns det inga trasiga pojkar som säljer sex? Sen blir det konstigt att först säga att det är ”trasiga tjejer” det handlar om, för att sedan slå fast att detta kan drabba ”vem som helst”. Såvida du inte menar att att vem som helst kan vara trasig? För menar du att det räcker med ett ord så kommer vilken flicka som helst att bli psykiskt nedbruten och låta sig utnyttjas så tycker jag det är väldigt fördomsfullt Svar Ocki Docki: Massmördaren Jeffrey Dahmer undersöktes och konstaterades psykiskt frisk, så förvänta dig inte att Göran Lindberg är mentalt sjuk…

 5. carina pelgander skriver:

  Som mamma och mormor till fem flickor känner man en stor oro det blev mer skämmande det blev mer otryggt ”en högt uppsatt polis” som skall skydda våra flickor och barn.Man är fullt medveten om detta ”träsk av snedvridna män” som finns där ute man varnar barnen men nu är det en polis …..man har lärt barnen att polisen är skyddet i samhället.Hoppas verkligen att han döms till lagens stängaste straff.mamma och mormor

 6. Jojje_ skriver:

  Ocki Dock: Varför skulle det vara bra för? Då lär han bara få psykvård i X antal år. Spärra in idioten på minst tio år och låt han ruttna där, sätt upp ribban för vad som är okej och vad som INTE är det.I Sverige är det mer värt att mörda/våldta någon, än att göra t.ex inbrott.Skattefiffel bestraffas värre än mord för i helvete!Sverige måste vakna.

 7. Torsken skriver:

  Hej!Jag har ögnat lite i din blogg och tycker att du gör ett mycket bra jobb som stöttar de tjejer som blir utsatta. Men… Som du förstår har jag lite annan syn på lagföringen än du och resten av PK-samhället har.Jag har köpt sex ganska många gånger i mitt liv och jag kan, ärligt, påstå att INGEN av de tjejer jag träffat har tagit skada av att träffa mig. Nu våldtar jag inte 14-åringar, utan jag träffar tjejer/kvinnor som har mycket klart för sig vad de sysslar med och trivs med det.Jag vet att du har svårt att förstå det och kommer att hänvisa till alla utsatta trasiga tjejer du träffat. Men det är bara för att du bara träffar just de utsatta och trasiga. Jag hade en längre vänskap en tjej som jag följde från det att hon började sälja sex till för några månader när vi gick skilda vägar och det är en oerhört driftig, ambitiös och målmedveten kvinna. Vi har pratat mycket om det stigma sexsäljare utsätts för i samhället idag. Man SKA må dåligt om man säljer sex, man SKA bli våldtagen eller i alla fall ha blivit det i unga år. Annars är man inte ”normal”! Hon och många andra frivilliga sexsäljare är oerhört irriterade på att inte bli sedda eller erkända. Nu senast när Greta Garbo var med i en TV-sänd debatt och Nyamko Saboni sitter i studion och indirekt påstår att hon inte finns. En medelålders kvinna som säljer sex för att hon vill det och mår alldeles utmärkt.Självklart ska vi stötta de som behöver stöttas och vill bli stöttade, men de blir INTE hjälpta av att såna som jag får böta och löpa gatlopp i media.

 8. Titti skriver:

  Vad saknas hos en vuxen man som kan utnyttja en annan person på det här sättet.

 9. lugn_och_fin skriver:

  Kan vi inte införa dödstaff för sånna som Göran L? Om han döms kommer han ut om några få år och kommer DEFINITIVT göra om det…

 10. Nathalie skriver:

  Detta är ju så typiskt väst världen, nu öppnar människor helt plötsligt ögonen för det som sker varje dag i Öst Europa, Asien och Afrika. Om ungdomar fick lära sig om viktiga saker i skolan om samhället så skulle detta kanske inte hända, för till skillnad från våra ungdomar här i Sverige så har de andra barnen i de utsatta länderna INGA VAL. I stället får de lära sig idrott, textil och träslöjd.Varför måste det hända i vårat ”kära” skyddade Sverige innan folk verkligen reagerar? VAKNA

 11. sonja andersson skriver:

  Sonja 87 År 29 juni 2010Man tror inte det är sant. Tyvärr så förekommer det sådant . Men tänker väl inte att en så välutbildad man står så lågt, att han ger sig på småtjejer , misshandlaar och förgriper sig på dem.Han kan väl inte vara mentalt frisk.Kan undra hur han känner sig nu.

 12. wallo skriver:

  Jag så imponerad över dessa kvinnors mod. Om jag bara kunde så skulle jag ger er medalj.

 13. sara stille skriver:

  först måste jag bara passa på och berömma dig för din helt otroliga bok. har läst den fyra gånger nu och för varje gång är det någonting nytt som på ett sätt etsar sig fast i hjärnan. och nu till det här monstret. jag känner så otroligt mycket ilska över att en person med så pass stor makt kan förvandla och förminska unga tjejer tills de blir näst intill obetydliga. jag förstår inte hur ingen kunde se vad han gjorde, hur ingen kunde ingripa. det kan inte ha varit så att ingen förstod, någon måste helt enkelt ha insett vad han höll på med i skuggan av det rampljus som han själv såg till att ställa sig i. hur kan man säga att man kämpar för jämställdhet mellan kvinnor och män, och samtidigt kedja fast unga tjejer i sängar och våldta dem flera gånger om? jag förstår inte och jag är helt säker på att jag aldrig kommer göra det heller. han är polis, han var det åtminstone. men det är någonting han alltid kommer bli sedd för, polis. en polis ska skapa trygghet och rättvisa i ett land, stoppa brott och se till att förebygga att just sådant här får hända. vad gick fel på vägen? vilken del av lagboken glömde han att läsa medan han pluggade till polis? ibland önskar jag att dödsstraff borde vara tillåtet i Sverige, bara för honom. men samtidigt känns döden för lindrig, han ska straffas hårdare. han har svikit ett helt samhälle, ett helt land. han har förstört livet för så många tjejer, dem kommer aldrig att bli helt läkta igen. inte heller deras familjer. nej, göran lindberg eller vad djävulen själv nu heter kan brinna i sitt eget helvete, gärna för mig!

 14. mansen skriver:

  Själv hoppas jag inte på något mentalt test för hans del. Bara in i buren med monstret. För alltid!! Frisk i huvudet är han kanske inte men tillräckligt frisk för att ha haft en hög samhällstjänst. Klarar man att vara länspolismästare, klarar man att sitta av sitt straff i ett fängelse där han förhoppningsvis kommer att få sig en o annan omgång av medfångarna. Inte mer än rätt. Han förtjänar inte bättre.

 15. Emma skriver:

  Eller så kan man göra som du, och dra alla unga tjejer som tycker om tillfälligt sex över en kam. För kvinnor kan absolut inte ha en ”manlig” sexualitet, nej då.Däremot så _tror_ jag att Lindberg har gjort många fel och skadat tjejer, men vad som faktiskt är sant får domstolen avgöra.

 16. Monica skriver:

  Man behöver bara tänka tvärtom! Skulle en 14 år gammal flicka betala 3000 kr för att ha sex med en äldre man? Skulle hon betala 100kr ens för att ha sex med en jämnårig? Nej… Man kan vilja ha sex som ung tjej, man kan tycka att det är lockande och spännande, och det har man rätt att tycka. Man har rätt till de tankarna som man också. Men man har inte rätt att köpa sex. Man har inte rätt till sex helt enkelt. Det är något man kan dela med någon på lika villkor. Och om man har tur hittar man någon att dela det med på lika villkor. Man säger ofta att män behöver prostituerade att gå till för att de har stort sexbehov, eller fantasier som bara en prostituerad kan ställa upp på. Tjejer har också fantasier och stort sexbehov, men de skulle inte betala en äldre man för att få utlevelse för de fantasierna. Så den här 14 år gamla flickan, som trodde att hon skulle få uppleva en kittlande resa med sexuella preferenser tillsammans med en äldre belevad man, blev istället våldtagen och kränkt. Mannen däremot visste precis vad han ville ha – och fick det också. Hon fick pengar och sitt liv förstört, och sexfantasierna blev aldrig infriade. Och hon skulle aldrig göra om det om det kostade henne ett par tusen kronor. Det skulle däremot han, igen, och igen, och igen och igen….

 17. Leffe skriver:

  Men va fa..Ut på stan på lördagskvällarna.I varenda gathörn står det en massa skränande aspackade fjortisar och lever rövare.Men dom får aldrig skylla sig själva. I gamla Svedala är det alltjämt synd om dom.Dom är trasiga.sköra och fan och hans mormor(fick dom inte tillräckligt med dataspel till julafton?).Höjden var det jag läste i vintras.När en skribent på fullt allvar sa:”Ja,många medelklasstjejer,kan må dåligt.Dom kommer viserligen ifrån bra hem,och har det bra materiellt.Men dom kan känna press på sig att försöka vara som(det är nu det kommer,min anmärkning),Sex and the City tjejer”(!)Kommentar överflödig..

 18. Robin Hood 59 skriver:

  Lindberg har nu suttit häktad i sex månader och att han under den tiden inte insett hur han skadat mängder av människor, inte minst hans anhöriga, borde väl ha givit honom insikten att han snarast borde avsluta sin vistelse på jorden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s