"Anna" – din granne?

Det har varit ett svart år för De Mäktiga Männen.
Först fick vi reda på att en respekterad polischef hade ett våldsamt och sadistiskt alter ego.
Nu misstänks även en före detta arbetsmarknadsminister ha köpt sex.
Vi ser bilder på de nedbrutna makthavarna som med urvattnad blick och kutig rygg hänsynslöst jagas av ett drev hungriga journalistvargar. Tidningarna publicerar artikelserier om dubbelnaturer och sätter fokus på männen, vinklar männen som monster.
Spotlighten ska vara ettrig och avslöjande mot de män som har blivit förblindade av fartvinden på maktens motorväg.
Problemet är att vi tror att vi vet hur de ser ut.
Männen ska vara skabbiga och äckliga – inte pullovertyper i regeringen.
Kvinnorna som säljer sex har lårhöga stövlar och nålstick i armvecket och lutar sig in genom öppna bilfönster på Malmskillnadsgatan i Stockholm.
Det är dags att tänka om.
Sven Otto Littorins påstådda sexkontakt ”Anna” levde ett helt vanligt liv vid sidan om sitt extraknäck. Ingen anade. Hon bokade sexträffar via nätet när hon kom hem från jobbet, satt hemma vid sin dator och kände sig antagligen inte särskilt ”prostituerad” i början. Ändå bröts hennes självförtroende ner bit för bit med varje träff med en man. Och så slog den förnedringskänslornas rävsax, den som är näst intill omöjlig att ta sig ur, ihop om själen. Aftonbladet skriver att ”Anna” med hjälp av socialen slutade att sälja sex några månader efter mötet med den hon säger är Sven Otto Littorin. Hon har också under flera år fått psykologhjälp för att bearbeta tiden hon sålde sex.
Och det här vi måste försöka förstå, hur jobbigt det än kan verka, att ”Anna” kan vara vem som helst av dem vi känner.
För av de drygt 800 (allt för unga) tjejer jag har kontakt med i egenskap av författare till boken ”14 år till salu” har de allra flesta likadan bakgrund som ”Anna”. De lårhöga stövlarna är numera utbytta mot mystofflor framför datorn i flickrummet. Aftonbladets källa ”Anna” råkar vara i 30-årsåldern, men redan i nedre tonåren börjar våra unga prova sin sexualitet på nätet. Testar lite. Råkar få rätt ord vid fel tillfälle. Träffar någon IRL. Hamnar snett.
Så har en ny ”Anna” fötts – och det är mot henne vi måste rikta spotlighten.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till "Anna" – din granne?

  1. Dyadae skriver:

    Jag har svårt att tycka synd om männen som köper kvinnor, eller som misshandlar eller våldtar eller på annat sätt förnedrar kvinnor. De som sitter i maktpositioner borde veta ännu bättre trots att de bara är människor de också. Om något borde de hängas ut och straffas hårdare, för utan denna människoförnedring så skulle tjejerna inte behöva sälja sig alls.Jag är medveten om att det finns tjejer som säljer sig själva för att de tycker att det är roligt, för att de vill ha pengarna att köpa lyxkonsumtion för, men den delen tjejer är försvinnande liten, så det argumentet funkar inte heller.Fler borde blogga, skriva och skrika högt om alla de vidrigheter maktens män (och kvinnor) begår.

  2. goodlooking skriver:

    va bra skrivet

  3. Paulina skriver:

    Bra skrivet Caroline! Tyvärr ser bilden ut precis så….har många gånger skrivit om detta.Ja ser ”vanlig” ut likaså de tjejer jag idag möter som sålt sex. Likaså dessa män, vanliga män, familjefäder och ibland högt uppsatta män. Ser ut som vem som helst., ibland till och med väldigt attraktiva o ”vanliga”….din granne kan både vara ”Anna” och denna köpare. Nu blir det morgonsoffan:)Kam gumman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s