Sexköpslagen återigen på kröniketapeten

Sexlöpslagen och prostituion verkar engagera alla kända kolumnister i sommar. Nu ger sig Elisabeth Höglund in i leken med rubriken ”Dumpa sexköpslagen”. Ett litet klipp:

 

Det är felaktigt att påstå, att det bara är knarkare och uteliggare, som prostituerar sig. Prostitution är också ett enkelt sätt att förstärka hushållskassan. En tjej, som längtar efter ett par stövlar för 6 000 kronor, kan enkelt skaffa sig pengar till dessa via några diskreta ligg. Den som inte har råd att göra den efterlängtade thailandsresan, kan få fräscha kontanter genom att erbjuda sextjänster på nätet. Alla vet, att det förekommer och att det är vanligare än man tror.

Så det finns bara ett sätt att komma till rätta med den förhatliga prostitutionen: Förbjud den! Dumpa sexköpslagen! Ta steget fullt ut och inför en lag som kriminaliserar både prostitution och sexköp! Jag tror, att det är ett betydligt effektivare sätt att få bort prostitutionen. För det är väl ändå ingen, som vill ha den kvar? Eller?

Jag tycker att Elisabeth har rätt i lite och fel i resten. Helt rätt är att det inte bara är knarkare och uteliggare som säljer sex. Helt rätt är också att det är vanligare än man tror. Men att det resterande skulle vara tjejer och kvinnor som vill tjäna lätta extrapengar är att glömma bort en stor grupp, att flytta fokus från de som behöver det mest.
Visst finns de tjejer som vill ha pengar till nya stövlar, det kan vara en lätt inkörsport.
Men vi måste fortsätta prata om de unga som idag säljer sex för att skada sig själva. De behöver förresten inte sälja sex. Vi måste lyfta upp de unga som har sex mot sin vilja och inte ens tar betalt för det. Som använder våldsamt sex för att lindra det som gör ont i själen. Oj, vilket problem vi har där.
Men det är mycket mer komplext – och kanske för avancerat för en krönikör som bara vill säga något om sexköpslagens icke vara.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s