Nätet skuld till mörkertalet

Varför anmäler man då inte en våldtäkt?
Hot och våld kan givetvis vara en orsak, skam en annan.
men det läskigaste är allt som händer på nätet och som gör att offer idag inte vågar anmäla.
Ta exemplet som brukar kallas ”Stureplansprofilerna” i media.
I mars 2007 anmälde en 19-årig tjej att hon hade blivit våldtagen i en lägenhet i Stockholm. Hon hade träffat de två männen som senare skulle kallas ”Stureplansprofilerna” på den krog de drev på Kungsholmen. De hade känt varandra sedan sommaren 2006 och hade haft sex vid flera tillfällen. Senare åkte de till innestället White Room vid Stureplan. När White Room stängde gick de till 25-åringens lägenhet och hade sex. Enligt kvinnan var det frivilligt till en början, men övergick snart till en våldtäkt. Dagen efter, innan männen greps, skickade 21-åringen ett sms till 25-åringen ”Vi berättar inte det med (xx) för någon. Men fan va Gött det är med förnedring (xx) av vår gänghora och så ska det vara”. 25-åringen svarade ”tyst som i graven haha. ja hon är underbar”.
Männen greps av polis, blev frikända i tingsrätten men dömdes i hovrätten till fyra års fängelse och skadestånd. Under hela tiden har häxjakt pågått på nätet – både mot kvinnan och männen.
Vem ska våga anmäla när man vet att ens namn kommer att cirkulera på www i all evighet framöver?
För det krävs mod.
Och mode är det enda som behövs för att mörkertalet ska minska och inte bli ett stort, svart skamhål i den svenska rättsvärlden.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nätet skuld till mörkertalet

  1. Paulina skriver:

    Tack för den fina artikeln i cosmopolitan med mig.Jag vet att det är hot och skam som många gånger gör att maninte anmäler, även att man inte tror att någon ska tro en och att attityderna i samhället….många gånger till och med av egna ”vänner” och samhället. Man får inte ligga med för många, inte va ful, säga nej rätt mm. Det måste diskuteras!Jag anmälde 4 år senare…..idag är jag glad för det! Jag använder både det ”postiva” och det negativa i min resa i mitt jobb på Novahuset idag. Har sett både det bra o dåliga, finns mycket att göra!Kram Paulina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s