Orden som medicin

Jo. Så kan det verkligen vara. Orden läker. När de väl har satts på papper eller på en skärm gör känslorna mindre ont. Och många av er fantastiska bloggläsare hör av sig med frågor om hur man ska bära sig åt för att ge ut sin livs historia i bokform – och hur man gör för att BÖRJA skriva.
Och det är det svåraste. Att börja. Den där första tangenttryckningen. Veta att man har oändligt många sådana framför sig, den tanken svindlar. Och var ska man börja? Mitt råd: överallt och ingenstans. Vill du börja ”från början” – gör det – men känn inget tvång. Du kan lika gärna börja med att beskriva den händelse som ligger dig varmast om hjärtat just den dagen. Det kanske var något som hände förra månaden? Igår? Huvudsaken är att du skriver. Skriv tills orden inte räcker längre och själen känns lätt.

Att bara ha präntat ner sin historia kan hjälpa mycket, men om man sedan vill ge ut den finns det en mängd olika sätt. Den traditionella förlagsvägen är ett, men glöm inte att du idag på ett smidigt och hyfsat billigt sätt kan ge ut böcker själv. Några förlag som sysslar med sådant är Vulkan eller Recito, till exempel. Ett annat alternativ är uppstickarna Hoi förlag.

Vad du än bestämmer dig för – huvudsaken är att du skriver. Det är ett stort steg på vägen mot läkning.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s