Hjälp på nätet

Fantastiska är människor som gör gott. Som Johanna Löfvenius (bilden) på socialförvaltningen i Stockholm och Johanna Ek Westerlund på Ungdomsjouren.
Det är de som står bakom nyheten som jag bloggade om för ett par dagar sedan – att Ungdomsjouren nu börjar med uppsökande verksamhet på nätet för att verkligen nå de utsatta unga.
– Iden föddes hos Ungdomsjouren som uppmärksammat att de har haft svårt att nå målgruppen unga som har sex mot ersättning i det uppsökande arbetet i gatumiljö, trots att det ingår i deras uppdrag. Jag träffade vid flera tillfällen under våren 2011 Ungdomsjouren och vi diskuterade tillsammans möjligheten att arbeta uppsökande på nätet, säger Johanna Löfvenius på socialförvaltningen i Stockholm – före detta fältassistent.
Hon hoppas att satsningen ska hitta unga som har eller funderar på att ha sex mot ersättning på ett tidigt stadium och att de ska få möjlighet att komma i kontakt med och bolla eventuella funderingar med professionella vuxna som har erfarenhet på området och kan erbjuda råd och stöd.
Ungdomsjouren kommer att påbörja arbetet på nätet till hösten, till att börja med förmodligen på sajterna Qruiser och snyggast.se.
– Om du vill komma i kontakt med någon nu har Maria Ungdom en ungdomsmottagning som är duktig på just sex mot ersättning. Om du inte vill kontakta dem själv kan du vända dig till någon vuxen du har förtroende för och be att hen hjälper dig vidare. Det kan till exempel vara en lärare, skolsyster, kurator, fältassistent eller fritidsledare, säger Johanna Löfvenius.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s