Heja Busta

 Det finns så häftiga drivna människor som glöder, blossar, brinner för att stötta andra unga. Några av dem är Busta Ungdomsjour, som vänder sig både killar och tjejer i alla åldrar som har blivit utsatta för våld och sexuella övergrepp.
– Vi vänder oss främst till ungdomar men även unga vuxna och vuxna ringer till oss – vilket är helt okej. Många som ringer till oss mår väldigt dåligt och behöver stöd och/eller råd. Kanske berättar de för första gången om det som de har varit med om eller kanske har de inte blivit trodda på då de har berättat tidigare, säger Sara, jourare på Busta Ungdomsjour, en del av Atsub Stockholm (Anhöriga till sexuellt utnyttjade barn).
Möter ni personer som skadar sig med sex?
– Ja, det gör vi. Många som hör av sig till oss skadar sig bland annat med sex men det kan också vara att skära sig, att använda droger m.m. Just när det gäller att skada sig med sex beskriver de väldigt mycket ångest just under och efter sexet – den jobbiga känslan av att känna sig utnyttjad och smutsig trots ”att man var med på det” eller ”startade det”. Det är inte bara så kallade one night stands utan det kan även handla om tjejer och killar som är i ett fast förhållande.
Finns det någon röd tråd i de som hör av sig till er?
– Den gemensamma nämnaren för alla som har hört av sig till oss är att de mår väldigt dåligt och uttrycker en önskan om att må bra igen. Vilket är fullt möjligt, det går att må bra igen. Det vi kan göra är att lyssna och ge stöd via telefon eller via stödsamtal som innebär att personen kan komma in till oss.
Vad säger de till er?
– En del ungdomar kommer in till oss bara för att vara – kanske vila, skriva eller prata om annat. Ett andningsrum eller en fristad, kan man säga. Det finns olika aktiviteter man kan vara med på, till exempel skrivarkurs eller läger. Vi kan också följa med som stöd hos myndigheter om man vill det. Hos oss finns det en psykolog som är här en gång i veckan som man kan gå till och också en advokat som man få juridisk hjälp från. Det är helt kostnadsfritt.

Läs mer på
www.busta.nu
www.atsub.se
www.trasdockan.eu

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s