Avklädda bilder på nätet?

Har du lagt ut avklädda bilder eller filmer på nätet? Skulle du kunna tänka dig att bli intervjuad av en forskare om detta? Givetvis helt anonymt.

Avdelningen för barn- och ungdomspsykiatri vid Hälsouniversitetet i Linköping arbetar just nu med ett Europeiskt forskningsprojekt som handlar om ungas erfarenhet av att skicka eller lägga ut avklädda bilder och filmer på nätet eller via mobiltelefon. De vill undersöka  ungas egna berättelser om varför de lagt ut/skickat bilder/filmer.

Projektet vänder sig till unga mellan, 15-25 år, år som innan 18 års ålder skickat eller lagt ut avklädda bilder/filmer, Med en avklädd bild menas att bröst, kön eller rumpa syns.

Undersökningen går till så att den som deltar blir intervjuad av en av universitetets två intervjuare (Åsa Landberg eller Linda Jonsson). Den som ska intervjuas bestämmer var och när intervjun ska ske. Intervjun tar ungefär en timme och spelas in på band.

Att delta är helt frivilligt och det går när som helst avbryta medverkan utan att behöva berätta varför. Om du inte vill delta påverkar det inte på något sätt din kontakt med din behandlare/utredare eller fortsatta samtal.

Undersökningen kommer att presenteras i en europeisk rapport (på engelska) och som en vetenskaplig artikel utan att någon deltagande individ går att identifiera. Som ersättning för att du tagit dig extra tid för att medverka får du två biobiljetter.

Linda Jonsson linda.s.jonsson@liu.se
Socionom/doktorand  Hälsouniversitetet Linköping.

 

 

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s