Nytt stöd för sexsäljande unga

Den 18 december öppnar en ny chatt för unga som har sex mot ersättning eller har prostitutionsliknande erfarenheter, till exempel sex som självskadebeteende. Ungdomsjourerna Novahuset och 1000 möjligheter står bakom chatten och Paulina Bengtsson, verksamhetschef för Novahuset, säger att båda organisationerna regelbundet möter den här målgruppen.
– Vi ser att det här är en utsatt grupp som behöver specifik hjälp. Vi vill 
fånga upp fler så ingen behöver bära detta ensam och hjälpa dem ur det som de utsätts för. Ge dem ett bra bemötande, att de ska känna att vi lyssnar, tror på dem och får hjälp vidare, säger Paulina Bengtsson.
Hur hjälper ni dem vidare?
När man först kommer till oss får man en kontaktperson som man sedan pratar vidare med. Efter dessa samtal via chatt kan man vara kvar inom våra ordinarie verksamheter och fortsätta vår kontakt, eller så kan man kan bli hänvisad vidare om man vill. det kan också räcka med de samtal vi har haft. Vi tycker att det är viktigt att man kan få hjälp och träffa någon var man än bor i Sverige, så vi samverkar med andra verksamheter om man vill det, säger Paulina Bengtsson.

Under onsdagskvällar hela året kommer volontärer, som har genomgått särskild utbildning, att sitta i chatten och svara på frågor.
Håll utkik på sajten www.stodonline.se.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s