Årets viktigaste dokumentär?

Förra året sändes ”Ingen riktig våldtäkt” på SVT, ett Dokument inifrån om ungas egna, hårda attityder till sexuella övergrepp. Dokumentären fick mycket uppmärksamhet och har visats i skolor och under utbildningar.
På torsdag, klockan 20.00 i SVT2, sänds ”uppföljaren”: En eskortflickas dagbok. I den en timma långa dokumentären får vi följa 15-åriga ”Hanna”, som drogs in i sexhandel och som berättar om att sexköparna aldrig var intresserade av hennes ålder. Den bilden möter också poliserna Simon Häggström och Zanna Tvilling, som arbetar med att söka upp unga som säljer sex och som också ser hur låga straff de personer som köper sex av barn får.

Direkt efter programmet kommer tittare att kunna chatta med advokaten Ingela Hessius som medverkar i dokumentären, samt en psykolog från Rädda barnen.

Bakom dokumentären ligger mycket hårt jobb och gedigen research, all heder till Lisa, Daniel och Johanna på Mediabruket. Men det största tacket går till ”Hanna”, som så modigt berättar sin historia och som önskar att någon hade hittat hennes dagbok och kunnat stoppa henne i tid.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s