Drottning Silvias engagemang

Drottning

Drottning Silvia är en kvinna mycket engagerad i barn. Det märks på hennes kalender. I drygt ett och ett halvt år har vi försökt synka våra kalendrar för att få till ett möte och igår blev det äntligen av.
Oavsett vad man tycker om monarkin är det mycket pampigt att kliva in i de innersta salarna av Stockholms slott. Drottningens kontor har utsikt över Skeppsbron och tjusigaste accessoaren är en broderad soffkudde med texten: ”It´s hard being a queen”.
– Jag tycker väldigt mycket om den kudden, sa Drottningen efter vårt samtal om de sexsäljande barnens situation i Sverige (som aldrig verkade ta slut. Hovdamen fick knacka på fyra gånger och annonsera att Drottningen skulle gå vidare innan hon ville sluta). Mekanismerna bakom att sex kan vara ett självskadebeteende verkade vara ganska nya för Drottningen och hon blundade medan jag berättade Tessans ord, om hur hon drogs till sina egna våldtäkter för att dämpa sin ångest efter tidigare övergrepp.
Det blev ett fint samtal. Drottningen är genuint intresserad av frågan och nu hoppas jag att hon, med ytterligare kunskap, kan ta den vidare upp i Childhood och även sätta ämnet sex som självskadebeteende på den internationella kartan.
För vi ska ändå klappa oss på axeln: Sverige ligger långt fram i kunskapen om detta.
Och nu är Drottningen också invigd.

Annonser

Om intetillsalu

Inte till salu - en blogg för unga som skadar sig med sex.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s